8 Vragen aan: Susan

Susan is getrouwd met Jordan en samen hebben ze ‘twee knetterleuke lieve hooligans’. We stelden haar acht vragen over het moederschap, de leukste momenten met haar kinderen en de inrichting van de kinderkamers. Lees je mee?

FOTOGRAFIE & STYLING SUSAN) | TEKST JEROEN BORST
1). WAT VIND JE HET ALLERLEUKST AAN MOEDER ZIJN?

‘Moeder worden is een droom die uitgekomen is. Ik zit nu naar het beeldscherm te staren en er gaat veel door mijn hoofd. Want wat is nu het allerleukst aan het moederschap? In de drie jaar (en nog een beetje) dat ik nu moeder mag zijn, hebben mijn kinderen mij zo ontzettend veel geleerd. Leren loslaten, genieten van de momenten in het hier en nu, een nieuw soort verliefdheid en onvoorwaardelijke liefde. Mijn kinderen zien groeien, mede door de borstvoeding die ik kan geven en door de liefde die ze krijgen van hun vader en mij. Allebei ontstaan uit liefde. Het aller-, allerleukst aan moeder zijn is dat ik moeder mag zijn van onze Lot en Sam.’

2). ERVAAR JE OOK MOEILIJKERE MOMENTEN TIJDENS HET MOEDERSCHAP?

‘Het moederschap vind ik soms ook best heftig! Ik ben een controlfreak en kan soms erg onzeker zijn. Wanneer doe je het goed? Wanneer maak je welke keuze als het om opvoeden gaat? Vragen waar je helaas nooit het juiste antwoord op zult krijgen. Wat ik wel heb geleerd de afgelopen tijd, is dat ik de juiste moeder ben voor onze kinderen. Ik ben ook maar een mens met mijn eigen imperfecties.’

3). TOEN JE NOG GEEN MOEDER WAS, WELKE VERWACHTINGEN HAD JE TOEN OVER HET MOEDERSCHAP, EN ZIJN DIE UITGEKOMEN?

‘Het krijgen van een kindje was voor ons niet vanzelfsprekend, helaas. Hierdoor had ik weinig verwachtingen van hoe het zou zijn om moeder te worden. Ik kan je nu zeggen dat ik vanuit het diepst van mijn zijn hoop dat mijn kinderen later zeggen dat ze blij zijn met mij als moeder. Is dat een verwachting? Nee, het is alleen wat ik hoop.’

4). KUN JE JOUW LEUKSTE MOMENT VAN DE DAG SAMEN MET JE KINDJES NOEMEN?

‘Bij beide kindjes heb ik elke keer weer hetzelfde leuke moment. Elke morgen als Lot wakker wordt, zegt ze: “Mama, ik heb jou gemist.” Sam vindt het niet leuk als ik wegga. Hij heeft nog geen besef dat ik meestal maar een paar minuten weg ben (wat logisch is bij een kind van anderhalf), maar als hij alleen maar de deurklink hoort, komt hij al “mamaaa” roepend aanrennen en vliegt hij in mijn armen. Elke keer opnieuw. Zo dankbaar voor deze momenten! Want ik weet dat deze momenten er ooit niet meer zullen zijn.’

5). IN WELKE STIJL HEB JE DE KINDERKAMERTJES INGERICHT?

‘Het inrichten van de kinderkamers is echt mijn pakkie-an! Ik vind het heerlijk om uren te zoeken op Pinterest om ideeën op te doen. Lot heeft net een nieuwe kamer en ik ben bezig met de finishing touch. Nog een paar leuke accessoires aan de muur en hij is helemaal naar wens. Over het behang hebben we lang getwijfeld en daarom hebben we Lot uiteindelijk laten kiezen. Ik ben zo ontzettend blij met de keuze. Het bureau met stoeltje heb ik boven op zolder bij mijn ouders gevonden. Lot vindt het erg leuk om hieraan even fijn alleen te kunnen kleuren als ik bijvoorbeeld boven bezig ben met de was opruimen. Sam heeft een stoere kamer met veel dieren. Wat een uitdaging waren de cirkels, maar ik ben er onwijs blij mee dat het zo goed gelukt is (al zeg ik het zelf). Het bedje heb ik gescoord via Marktplaats. Ik vind het sowieso erg leuk om nieuw en tweedehands met elkaar te combineren.’

6). WAT ZIJN DE FAVORIETE KLEDINGSTUKKEN DIE JE VOOR JE KINDJES HEBT GEKOCHT?

‘Een aantal weken geleden heb ik via Markplaats een trui van Mini Rodini voor Sam gekocht. De tekst die erop staat, vind ik geweldig! Een van mijn grootste wensen voor onze kinderen is dat ze later zichzelf durven zijn. En “Stay Weird” omschrijft dit goed! Voor Lot heb ik een tijdje geleden een trui-jurk gekocht van Little Hedonist. Het kleurtje staat haar heel goed en ze kan hem aan met en zonder maillot. Dit is trouwens een van mijn favoriete merkjes voor de kids. Duurzaam, rustig, warme kleuren en het blijft erg mooi. Ze hebben hier aardig wat van in de kast liggen. Ook heb ik er al een aantal verkocht via Marktplaats. Dit is trouwens wat ik de laatste tijd veel meer doe, het kopen en verkopen van duurzame merkkleding. Gewoon een beetje liever zijn voor moeder aarde.’

7). WAT ZIJN JE FAVORIETE KINDERMERKEN?

‘Het inrichten van de kinderkamers is echt mijn pakkie-an! Ik vind het heerlijk om uren te zoeken op Pinterest om ideeën op te doen. Lot heeft net een nieuwe kamer en ik ben bezig met de finishing touch. Nog een paar leuke accessoires aan de muur en hij is helemaal naar wens. Over het behang hebben we lang getwijfeld en daarom hebben we Lot uiteindelijk laten kiezen. Ik ben zo ontzettend blij met de keuze. Het bureau met stoeltje heb ik boven op zolder bij mijn ouders gevonden. Lot vindt het erg leuk om hieraan even fijn alleen te kunnen kleuren als ik bijvoorbeeld boven bezig ben met de was opruimen. Sam heeft een stoere kamer met veel dieren. Wat een uitdaging waren de cirkels, maar ik ben er onwijs blij mee dat het zo goed gelukt is (al zeg ik het zelf). Het bedje heb ik gescoord via Marktplaats. Ik vind het sowieso erg leuk om nieuw en tweedehands met elkaar te combineren.’

8). WELKE INSTAGRAMACCOUNTS VOLG JE GRAAG?

‘Ik vind Instagram enorm inspirerend en volg zoveel mooie accounts. Om er een paar te noemen is daarom best lastig. Als ik er vijf zou moeten noemen: @mama.lotje, een puur natuur, eerlijke mama. @moederleven, een toffe mam uit Friesland. @ziloen, mooie, duurzame en vooral eerlijke producten. @fitmommynl, een inspirerende mama die haar eigen weg volgt. @esse.and.the.lionboys doet wat ze wil en zegt wat ze wil, mooi mens, mooie vrouw.’

Susan
Susan

Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen in het leven van Susan? Bekijk haar Instagramaccount

@het.leven.is.zo.leuk
Scroll naar top