Behind the Brand: Mies en Co

Ontmoet Ester (38), oprichtster en eigenaresse van het baby- en lifestylemerk Mies & Co. Ze is getrouwd met Robert (38) en moeder van Jinte (9) en Evy (6). Sinds kort is hun gezin uitgebreid met de Griekse adoptiehond Monday. Ester vertelt onder meer over haar inspiratie voor Mies & Co.

FOTOGRAFIE MIES & CO
HOE BEGON HET MIES & CO ‘AVONTUUR’?

‘Mies & Co is ontstaan toen onze jongste dochter Evy ernstig ziek werd geboren. Ze moest vier maanden in het ziekenhuis blijven. Evy had een afstervende darm, waardoor ze 75 procent van haar dikke darm is verloren. De periode in het ziekenhuis was heel hectisch en ik wilde graag een thuis voor haar. Ik miste mooie dekens en andere producten om haar heen. Toen begon de droom over Mies & Co.’

WAAR HAAL JE INSPIRATIE VANDAAN?

‘Op het moment dat we gaan ontwerpen, start ik altijd bij mezelf. Wat houdt mij bezig? En wat vind ik mooi? Heel vaak is dat een afspiegeling van wat er in de wereld gebeurt. De huidige collectie is geïnspireerd op jezelf ontwikkelen, maar ook op even stilstaan, en wat is er mooier dan dat in de natuur te doen? Daar ontstonden de prints Fika Butterfly en Bumble Bee.’

JE BEDRIJF IS AL EEN TIJDJE SUCCESVOL; WAT IS JE GEHEIM?

‘Op het moment dat we gaan ontwerpen, start ik altijd bij mezelf. Wat houdt mij bezig? En wat vind ik mooi? Heel vaak is dat een afspiegeling van wat er in de wereld gebeurt. De huidige collectie is geïnspireerd op jezelf ontwikkelen, maar ook op even stilstaan, en wat is er mooier dan dat in de natuur te doen? Daar ontstonden de prints Fika Butterfly en Bumble Bee.’

Op dit moment ben ik helemaal weg van de mousselinedeken. Echt een prachtige, zachte zomerdeken, en ik ben totaal verliefd op onze Fika Butterfly-print. Dat is een print van geaquarelleerde vlinders, echt prachtig! En met deze print kon ik alle kanten op: slaapzakken, boxkleden, hoeslakens, noem maar op.

HEB JIJ ADVIES VOOR TOEKOMSTIGE OUDERS?

‘Volg en vertrouw op je eigen intuïtie. Je moedergevoel zegt alles! En maak echt een fijn kamertje voor je kindje. Dat hoeft niet duur te zijn, maar maak een plek waar ook jij je echt op je gemak voelt. Want als jij je fijn voelt, dan straal je dat uit naar je kindje.’

HEBBEN JE KINDEREN INVLOED OP JE PRODUCTEN?

‘In het begin wel, maar mijn meiden zijn helaas al uit de producten van Mies & Co gegroeid. Dus ik luister nu heel goed naar mama’s met kleine kindjes.’

WAT HEEFT HET HEBBEN VAN KINDEREN VOOR INVLOED OP JE WERK?

‘Zonder mijn kinderen had ik Mies & Co nooit opgestart. De liefde en de kracht die we vonden in de beginperiode van Evy, hebben daar echt voor gezorgd. En al werk ik heel graag en ben ik supertrots op mijn bedrijf, als bijvoorbeeld een van de meiden ziek is, dan sta ik compleet stil. Zij zullen altijd voorgaan.’

Scroll naar top